Startordning

Rittledelsen har i dag besluttet å flytte starttiden for NC Elite M/K og NC MastersCup 100 km fra kl. 09:45 til kl. 10.00.

Nordvestlig vind 3 m/s , som det er spådd mellom kl. 12-18 på Kalhovd,  betyr rein medvind over fjellet.

Rittledelsen har i dag besluttet å flytte starttiden for NC Elite M/K og NC MastersCup 100 km fra kl. 09:45 til kl. 10.00, som er samtidig med start av HelteRittet 100 km.  HelteRittet innførte i 2015 en ny startordning,  "trekkspillstart".  HelteRittets masterstrekke er på hele 6 km fra Rjukan sentrum til Dale. I lørdagens start , vil pulje 1 være HelteRittet NC elite M/K med Masters rett M/K rett bak. Deretter følger HelteRittets turklasser hhv. pulje 1, 2 3 og 4 etter. Det plasseres en 4 hjuling mellom hver av disse puljene, så kjøres det ca. 3 km gjennom Rjukan med en puljeavstand på ca. 30-50 m. På de siste 3 km strekkes avstanden mellom puljene ved at det gradvis holdes igjen i bakenforliggende puljer, slik at det blir ca.  500 m mellom hver pulje når masterkjørestøyet slipper for fri fart ved passering av start tidtaking på Dale.  Formålet med denne ordninger er å få kun en start ut av byen, og dermed sette inn alle ressurser på å få den så god og trygg som mulig.  Samtidig er det viktig at avstanden  mellom puljene er stor nok til at bakenforliggende puljer ikke tar igjen den foran før avkjøring på Miland ca. 5 km etter Dale.     

Rekordforhold?

Nordvestlig vind 3 m/s , som det er spådd mellom kl. 12-18 på Kalhovd,  betyr rein medvind over fjellet. De beste rytterne i NC HelteRittet 100 km forventes å være på Kalhovd rundt kl. 12.30, den spådde medvinden fra Kalhovd til Rjukan vil kunne medvirke til ny løyperekord på HelteRittet 100 km.  Pt.  innehas den av Ken-Levi Eikeland fra 2017 med tiden 3:37:27, som er satt etter at den nye startordningen med start tidtaking på Dale begynte i 2015.  Den forrige rekorden ble satt av Frederik Willmann på tiden 3:39:04 i 2013,  men da inngikk også masterstrekket fra Rjukan til Dale i tiden.  Det må derfor trekkes fra ca. 10 min. på denne tiden til Wilmann til sammenligning med fjorårets rekord.  I kvinneklassa ble det også satt løyperekord i fjor. Nederlandske Karen Brouwer syklet da på tiden 4:21:23.  I år følger også NorgesCuprittene den vanlige turrittraseen uten avstikkere, slik at vi nå også har flere antatt gode ryttere på startstreken som er i stand til å kunne slette fjorårets løyperekorder.  Men den vanlige turrittdeltakeren vil også nyte godt av en evt. medvind.  Kanskje er lørdagen tiden for sette personlig rekord?