TelemarkHelten - Helterittet 2017 på Rjukan og Hardangervidda

 - preget av sterke prestasjoner og rekorder i flott sommervær

Utgave Nr 8 av HelteRittet, siden oppstart i 2010, ble et ritt med mange nye personlige rekorder og ikke minst nye løyperekorder.

Alle får sykle runden i sitt eget tempo

Det er svært gledelig at deltagerantallet i turklassen øker fra ifjor,sier Pål Lauluten, Ass rittleder. Det skyldes stemningen på Rjukan og langs løypa, den tøffe men flotte traséen på høgfjellet i vakker natur samt at værgudene leverer fint sommervær i første halvdel av dagen.

Pål sier at vårt største fokus er å være et breddearrangement. Vi har ingen sperretider og alle får lov til å sykle i mål i eget tempo til stor glede for den enkelte deltager, sier Pål Lauluten.

Helterittet er et breddearrangenent hvor de fleste konkurrerer med seg selv, sier rittleder Arild Hamre.

Martine Johannesen, 30, Rauland, var en av mange som deltok i et sykkelritt for første gang idag, første konkurranse og sykkelritt ever, Helterittet!

Telemarks sprekeste ordfører?

Ordfører i Hjartdal, Bengt Halvar Odden kjørte Helterittet 100km på sterke 4.54.00

Enda mer imponerende er nedoverkjøringen hans i den krevende Ryes vei som slynger seg gjennom 26 serpentinsvinger under Krossobanen hvor Bengt Halvar Odden kjørte på sterke 7.52 min, kun sekunder saktere enn de aller beste i rittet.

Er dette Telemarks sprekeste ordfører? Han er i allefall i form til valgkampen.

De gamle er fortsatt eldst

Arne Brekka, Paragrafrytterne, 72 år har deltatt i HelteRittet hvert eneste år siden oppstarten i 2010. Han påpeker at dette er et spesielt ritt pga de tøffe oppoverbakkene og den storslåtte naturen som omgir løypa. Hans vant også i år sin klasse og syklet inn på pene 4.47.

Lokalt engasjement med stolt dugnadsgjeng

Det er et velsmurt apparat som arrangerer HelteRittet. Drøyt 150 frivillige fra Tinn IL, Rjukan IL, Miland IL og Tinn snøscooterklubb har fått god erfaring i avviklingen av Helterittet og høster masse ros og skryt fra deltagerne for suveren service og proff håndtering sier Hans Røysland - organisasjonssjef i HelteRittet.

 Resultater:

Helterittet 100km Herrer: link resultater:

http://live.eqtiming.no/32098?focusuid=#result:101412-0-0-1-1-

Deltakerne kan nå gå inn på resultatlisten, finne seg selv og trykke på navnet. De får da opp sitt resultat med mellomtider, og det er en knapp for å laste ned diplom.

1. Ken-Levi Eikeland, Sandefjord SK/Team Fix-it, 3.37.27 ny løyperekord

2. Gerben Mos, KMC-Fruit to go (Nederland)  3.40.15

3. Per Kristian Kirkhus, Sandefjord SK  3.41.54

 

Helterittet Ole-Kristian Samuelsen_1787

Intervju: vinner HelteRittet og ny løyperekordholder Ken-Levi Eikeland, profesjonell landeveis rytter på teamet Fix-it:

Det ble kjørt hardt fra start. Ulrik Måbø satte fart i den første klatringen, og Ken-Levi Eikeland svarte på rykket og etter en km var de andre i gruppa falt av. Ken-Levi kjørte jevnt oppunder terskel og hadde en ledelse på 1.37 på toppen av bakken.  I den siste bakken før Kalhovd var det mye motvind og han var redd for å bli tatt igjen.

Det var ingen fare for ledelsen var allerede drøyt tre minutter.

Over fjellet var det medvind så Ken-Levi klarte fint å holde unna med å fokusere på eget tempo.

På toppen Gvepseborg før utforkjøringen under Krossobanen med de beryktede serpentinsvingene ønsket han å ha minimum 1 min forsprang og han hadde tre min så følte seg trygg på seier.

Ken-Levi Eikeland har vært i Rjukan og prøvekjørt HelteRittet-traséen for to uker siden. Det var en nyttig gjennomkjøring.

Han har bakgrunn fra motocross så han er egentlig en teknisk dyktig rytter.

Til daglig er han profesjonell landeveisrytter på sykkellaget Fix-it og har kjørt en rekke ritt i år. Blant annet ble han kåret til mest offensive rytter under Tour of Norway. Han har også kjørt Tour de Fjords og en rekke andre ritt.

Til uka står Baltic Tours, et femdagers ritt for tur.

Intervju andre plass HelteRittet: Gerben Mos - Nederland

Et fantastisk ritt, den første klatringen var mye hardere enn jeg hadde regnet med. Etter 40km kjørte jeg fra gruppa jeg satt i og kjørte solo inn til andre plass. Mye vind, hardt arbeid og herlig resultat.

 

HelteRittet 100km Damer: link resultater:

http://live.eqtiming.no/32098?focusuid=#result:101412-2-921051-1-1-

  1. 1.      Karen Brouwer, KMC-Fruit to go - 4.21.23  ny løyperekord

 

Intervju: damenes vinner HelteRittet og ny løyperekordholder Karen Brouwer, offroadrytter fra KMC-Fruit to go (Nederland):

Et veldig flott ritt. Jeg ante ikke hva som ventet meg og så videoen fra ifjor med regn, og forventet kaldt og dårlig vær. Heldigvis var det flott vær idag. Klatringene var mye hardere enn jeg hadde forventet. Jeg trodde ikke løpet mitt var et rekordløp.

Det var en veldig fin dag, publikum heiet og drev meg fram, HelteRittets arrangørstab var veldig positive og hjelpsomme og jeg nøt stor respekt fra de mannlige rytterne som kom med oppmuntrende ord til meg underveis,

Dette er begynnelsen på sesongen for meg, og jeg kommer rett til HelteRittet etter et avbrekk på 10 uker med flytting hjemme i Nederland. Jeg jobber fulltid så sykling og trening er noe som kommer ved siden av mitt daglige liv. Jeg vil veldig gjerne komme tilbake neste år og delta på Helterittet og takker så mye for den varme velkomsten jeg og laget mitt har fått her i Rjukan og Norge.

Helterittet Ole-Kristian Samuelsen_2212

øvrige resultater:

HalvHelten:

Vinner fra Asker CK - Uno Sandstrøm som slo knockout på konkurrentene sine.

herrer:  http://live.eqtiming.no/32098?focusuid=#result:101413-315846-921055-1-1-

Vinner fra Sandefjord SK - Thrude Natholmen var helt suveren og i en egen klasse.

damer: http://live.eqtiming.no/32098?focusuid=#result:101413-315845-921055-1-1-

Ungdomshelten M15/M16 56km

http://live.eqtiming.no/32098?focusuid=#result:101424-0-0-1-1-

Ungdomshelten  25km

Pallen ble toppet av to syklister fra Tinn, hjemmeseier til sykkelmiljøet i Tinn.

http://live.eqtiming.no/32098?focusuid=#result:101416-0-0-1-1-