HelteRittet 2015  ble tidenes sykkelritt på Rjukan,  The Best Ever.

Fy søren for en bra dag!  Takket være 200 frivillige, som nok en gang har utført sine oppgaver meget bra og med innlevelse,  greide vi  å lage en komplett sykkelfest, både for syklister, publikum og for tilskuere ute i traseene.  Jeg er veldig stolt over å være Tinndøl i dag, og over å ha  ledet organisasjon i  arrangementet til det produktet vi leverte på årets HelteRitt. 

Hans Røysland, Organisasjonsleder Telemarkshelten

 

Over: Tov Røysland, org.leder Hans Røysland, NMvinner Carl Fredrik Hagen, ass rittleder Pål Lauluten og rittleder Arild Hamre.

HelteRittet Rjukan, tror jeg nå virkelig har festet seg som en  kvalitetsmerkevare, både for eliteryttere, turryttere, mosjonister og for barn.  I år har det også gått med mye ekstra ressurser for å arrangere NM, men vi greide jammen det også.  Vi fikk til en trase som virkelig fikk frem kvalitetsforskjellen i rytterne og som er en NM-vinner verdig. Det er en tilfredsstillelse sportslig sett.  For HelteRittet og for Tinn IL sykkel, er det en enda større tilfredsstillelse at vi også har medvirket til å fremme den lokale sykkelinteressen og fått frem sykkeltalenter som Mikkel Eide og  Lars Gardsteig Fæhn.  Lars (16år) har gitt uttrykk for at HelteRittet har en vært en stor inspirasjon og en viktig grunn til hans satsing.  Vi i HelteRittet er derfor veldig stolte over hans seier på HalvHelten 60km,  som  han vant med god margin og der han til og med forbedret den gamle løyperekorden fra 2010 med ca. 10 min. Lokal begeistring vekket også Kristine Nymoen og Vilde Flatland som kom på hhv første og andre plass i HelteRittet 100km K17-19 på meget gode tider.

I tillegg vil jeg rette stor takk til sponsorer, uten dem ville det heller ikke vært noe HelteRitt.  Kinokafeen og Huset har vært viktige samarbeidspartnere ved årets arrangement, og det ble en svært bra stemning i målområdet.  Politiets  medvirkning i forbindelse med starten er veldig betryggende og gjør at risikoen for uhell her reduseres betraktelig. Starten gikk helt på skinner i år. Tillatelse fra grunneiere, som har hatt syklister gjennom gårdstun,  skogsbilveier og stier er avgjørende.  Det har også kommet tilbakemeldinger om mange fine heiagjenger og et aktivt publikum.  HelteRittet er avhengige av positive holdninger fra veldig mange.  Det har vi fått. Tusen takk til dere alle! 

Og til slutt, tusen takk til alle Heltene som syklet. Jeg håper at HelteRittet har bidratt til å vise at Tinn kommune og Rjukan også er et unikt område for alle typer sykling.

Hans Røysland 

Organisasjonsleder

TelemarkHelten