Årets Helteritt og Helteløp vil dessverre utgå grunnet covid19.
Det har ikke vært mulig å planlegge da nivået og tillatelsene endrer seg stadig.

Takk for vel overstått NM 2020

Vi vil takke alle de flotte rytterne, og frivillige som la ned en enorm innsats i gårsdagens NM i Terreng Maraton. En stor takk rettes også til sponsorer som har bidratt til arrangementet som tok sted i går. Vi er glade for at vi fikk muligheten til å gjennomføre NM på dagen 5 år etter forrige gang. Vi vil gratulerer alle vinnerne med nye Norgesmester titler samt gratulasjoner og takk til resten av feltet.
Vår fotograf i feltet Ole-Kristian Samuelsen fikk tatt noen flotte bilder av dere. Det er opprettet et album med utvalgte bilder på facebook, men legger her en link til en dropbox med alle bildene som ble tatt under rittet. Den vil være tilgjengelig i ca en uke, skulle dere ikke rekke å få kopiert bildene eller mangler noe ta kontakt med oss gjennom facebook siden vår.

Link:
https://www.dropbox.com/sh/1ijx4wka4dbi43a/AAA-G6RmHf8B_R2EAFxmbUxHa?dl=0

I tillegg har Ole-Kristian lagt sine favoritter i denne linken:
https://www.dropbox.com/sh/2nbhcq9lbikpxek/AAA-TvF_ul1yAWLXgVoSxrd5a?dl=0

  

Til alle tilskuere!

Grunnet cornersituasjonen i landet pr. dags dato, har vi tatt initiativ og laget et skjema for enkel registrering av tilskuere, til bruk i smittesporing om det skulle bli nødvendig. Dette vil ikke bli brukt om det ikke er behov for dette.

Her er en link hvor dere kan registrere dere som tilskuere med navn, bostedskommune og telefonnummer:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVq5HxEDajOPGyXv0HB6myJuG-pWVzsdubc9g_eCJ39mDhTw/viewform
   

Arenakart NM i Terreng Maraton 2020

Under ligger arenakart over start på Miland og målgang i Rjukan, samt kart og beskrivelser av tekniske soner:

                                                     

Praktisk informasjon til HelteRittet - NM i Terreng Maraton 2020

Her er praktisk informasjon angående årets ritt.

NM i Terreng Maraton arrangeres av HelteRittet

HelteRittet har for noen uker siden tatt på oss å arrangeres NM Terreng Maraton for Elite og Masters med inntil 200 deltakere den 8.aug 2020, på dagen 5 år etter vi arrangerte dette sist. Årets HelteRitt for turklassene er avlyst, så i år blir det kun ritt for aktivklassene. Vi gleder oss til å ønske dere velkommen igjen, da det lenge så ut som at vi ikke kunne gjennomføre noe arrangement i år.

Velkommen til Rjukan og Tinn - Heltenes hjem!

Påmelding:

https://signup.eqtiming.com/?Event=Helterittet

Invitasjon, kart m.m. til Helterittet 2020:

Link til NCF:
https://www.sykling.no/article/nm-terreng-maraton-til-helterittet-8-august-2020

Avlysning av HelteRittet og HelteLøpet.

Beklageligvis har vi som følge av Covid-19 bestemt oss for å avlyse HelteRittet for turklassene og HelteLøpet i 2020. Situasjonen er usikker og kravene som i dag stilles til smittevern gjør at vi har fattet denne beslutningen. De av dere som allerede er påmeldt vil bli kontaktet av Eqtiming i forhold til refusjon av startkontingent. Vi beklager virkelig og håper på forståelse. Vi ser frem til vårt neste arrangement og håper dere vil være en av våre helter da også.

"I personally consider this spectaculous track to be the far best in Norway and one of the big fives in the world regarding terrengsykkel"

                                                                                                                                                                              Greg Saw 

HelteRittet 2019 10.8

10 års jubileum og Norges cup elite!

Nyttige linker: 

Priser 2019

Påmelding

Bilder og video fra Helterittet Nyheter fra Helterittet

Sykling i regnvær

Sykling i regnvær, tips frå rittleder.

Alt tyder på at det blir regn hele lørdagen med temperatur ned mot 10 gr.C på fjellet. Store deler av Helterittet går på høgfjellet opp mot 1200 moh og det stiller ekstra store krav til bekledning. Eg vil råde alle til å ta med en liten ryggsekk med varme klær og ikke minst ekstra sykkelslanger og verktøy i tilfelle punktering. 

 

Les mer
squeezy

Ernæringstips fra Squeezy

«Vår samarbeidspartner SQUEEZY har laget en artikkel med gode ernæringstips for alle som skal sykle Helterittet.

Dere får for øvrig 25 % rabatt i nettbutikken til www.SQUEEZY.no ved å bruke koden hr25.

Les mer
19-Helterittet Anne-Karin og Gunnar Sønsteby-B2

Den 10. august avholdes HelteRittet på Rjukan og på Hardangervidda for 10. gang!

TelemarkHelten har både Gunnar Sønsteby ( Kjakan),  Norges høyest dekorerte krigshelt,  og leder av tungtvannsaksjonen på Vemork ( operasjon Gunnerside),  Joachim Rønnerberg som æreshelter. Disse var aktive idretts- og friluftsmennesker, og de ønsket å bruke sitt navn for å stimulere til økt fysisk aktivitet i det idrettslagseide TelemarkHelten.  De vedlagte bildene viser Gunnar Sønsteby, sammen med sin kone Anne-Karin,  som åpnet det første HelteRittet den 07.08.2010,  og som ble utnevnt til æreshelt da. Det andre bilde er fra 08.05.2012, da Rjukan torg fikk sin statue av Kjakan med sykkel, og med 2 av hans barnebarn tilstede.  Det tredje bilde viser Joachim Rønneberg,  som ble utnevnt til æreshelt i TelemarkHelten på 70-års markeringen for tungtvannsaksjonen den 26.02.2013. 

Les mer
TelemarkHelten

TrimHelten

Alle mosjonister er velkomne til å delta på Helterittet. Meld deg på Trimvarianten om du ønsker en flott høyfjellsopplevelse fra sykkelsetet, men uten mas og tjas av klokka. 

Les mer